Latest Current Affairs MCQs with Answers 2017 Set 1 for Competitive and other Exams

This Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs  cover all  the Important Events, News , Happenings , Sports happened in the month of August 2017 . This set will help you in preparation of all National Testing Service (NTS) Exams, Federal Public Service Comission Exams especially for Assistant Director Intelligence Bureau, OG-2 Officers announced by State Bank of Pakistan , BPSC exams of Assistant Director Local Government , Assistant S&GAD and all other tests announced by Government and Private Sector Organization. 

1. Sister Dr Ruth Katherina Martha Pfau actually belong to which Country :

(A) United States of America

(B) Canada 

(C) Russia

(D) Germany

2. Mother Tressa of Pakistan is the title given to 

(A) Hillary Clintion

(B) Ruth Pfau 

(C) Anglena Merkel

(D) 

3. Dr Ruth Pfau palyed a vital role in eradication of which disease

(A) Hepatitus A

(B) HIV

(C) Malaria

(D) Leprosy 

4. Which Pakistani National Award Dr Ruth has received for her excellent services for fight against leprosy 

(A) Sitara-e- Quaid-e-Azam

(B) Hilal e Imtiaz 

(C) Hilal e Pakistan

(D) All of the above.

5. Dr Ruth died on 10th August 2017 . Her age at the time of death was.

(A)  82 Years

(B) 85 Years

(C) 87 Years 

(d) 90 Years

6. Dr Ruth performed her services in which Pakistani Institution to fight against leprosy

(A) Pakistan Institute of Cardiology Karachi

(B) National Leprosy Control Program Pakistan 

(C)  National Aids Control Program

(D) Hepatitis Control Program

Panama Case Judgement and Joint Investigation Team (JIT)

7. Supreme Court Bench Comprises of how much judges who given final judgment over Panama Leaks case.  

(A) 2

(B) 3

(C) 5 

(D) None of These

8. Supreme Court Bench for Panama Leaks case was headed over by 

(A) Justice Ejaz Afzal

(B) Justice Gulzar Ahmed

(C) Justice Asif Saeed Khosa 

(D) None of These

9. Panama Case Joint Investigation Team headed by 

(A)  Wajid Zia (FIA) 

(B) Brigadier (R) Noman Saeed ( ISI)

(C) Brigadier (R) Kamran Khurshid (MI)

(D) Irfan Naeem Mangi ( NAB)

10. Article 62 (1) (f) of the constitution of Pakistan says that 

(A) A honest man can become the member of National or Provincial Assembly

(B) A dishonest man can not become the member of National or Provincial Assembly

(C) Both of the Above

(D) None of these.

Prime Minister and Cabinet of Pakistan after Panama Case Verdict 

11. Who is the current Prime Minister of Pakistan ?

(A) Mian Shahbaz Sharif 

(B) Mian Nawaz Sharif

(C) Shahid Khaqan Abbasi

(D) Ahsan Iqbal

12. Current Interior Minister of Pakistan is 

(A) Chaudary Nisar

(B) Ahsan Iqbal

(C) Khawaja Asif 

(D) Talal Chaudary 

13. Current Defence Minister of Pakistan is 

(A) Khawaja Asif 

(B) Khurrum Dastgir Khan

(C) Ahsan Iqbal 

(D) Khawaja Saad Rafique

14. Current Minister of Foreign Affairs is 

(A). Talal Chaudary 

(B). Maryam Aurganzaib

(C) Khawaja Muhammad Asif 

(D) Ishaq Dar

15. Current Minister of Information & Broadcasting  is

(A) Pervaiz Rasheed

(B) Marvi Memon

(C) Maryam Aurangzaib

(D) None of These

16. Current Minister of Railway is 

(A) Khawaja Saad Rafique

(B) Awais Leghari

(C) Danial Aziz

(D) Talal Chaudary

 

Answers 

1. D

2. B.

3. D

4. D

5. C

6. B

7. C

8. C

9. A

10. B

11. C  

12. B

13. B

14. C

15. C

16. A

Above current affairs questions are specially designed for all the competitive and one paper exams . 

 

 


ShareThis

Leave A Comment