Current Affairs MCQs 29th November 2017

Current Affairs MCQs Quiz 29th November 2017 for the preparation of civil service & competitive exams and interviews. Here are the today's important MCQs. Download daily updated Current Affairs MCQs which includes international affairs, World Affairs , sports for the month of November in PDF format.

1. Name the Bosnian War Criminal who had taken poison in UN Court in presence of Judges?
(A) General Slobodan Pralijak
(B) Martin Spelalj
(C) Anton Tus
(D) None of the above.

2. Hina is the News agency of which country?
(A) Croatia
(B) Bosnia
(C) Russia
(D) None of the Above.

3. International Court of Justice is situated in which country ? 
(A) Ireland
(B) Netherlands
(C) Croatia
(D) None of the above.

4. Which is the capital city of Croatia?.
(A) Pula
(B) Split
(C) Zagreb
(D) None of the above

5. Name the Soccer player who has achieve the award of Men Asia's Player of the years?
(A) Omer Kharbin
(B) Park Ji Sung
(C) Harry Kewell
(D) None of the above.

6.  ICBM stands for _________?
(A) Inter Countries Ballistic Missile
(B) Inter Continental Ballistic Missile
(C) Intera Continental Ballistic Missile
(D) None of the above.

7. Name the ICBM missile North Korea has tested recently  ?
(A) Hawaei Song 15
(B) Hawasong-15
(C) Hawasong-25
(D) None of the above.

8. Asian Development Bank has approved how much amount for the improvement of road network in Khyber Pakhtoonkhawa ?.
(A) $120 Million
(B) S130 Million
(C) $140 Million
(D) None of the above.

9. Which Country has got the highest number of Gold Medals i.e 7  in the Table Tennis World Cup the most by any country ?
(A) USA
(B) India
(C) Japan
(D) China.

10. Who is the foreign Secretary of Pakistan ?
(A) Aizaz Ahmed Chaudary
(B) Jalil Abbas Jilani
(C) Tehmina Janjua
(D) None of the above

 

Answers to  Current Affairs MCQs 29th November 2017

1. A
2. A
3. B
4. C
5. A
6. B
7. B
8. C
9. D
10.C


ShareThis

Leave A Comment