Current Affairs MCQs Quiz 29th January 2018 for CSS

Current Affairs MCQs Quiz 29th January 2018 for the preparation of CSS 2018, competitive exams and interviews. Here are the today's important MCQs. Download daily updated Current Affairs MCQs Quiz which includes international affairs, World Affairs, Pakistan Affairs, , sports events including T20 ranking of teams and players  for the month of January in PDF format.

1. Gwadar Expo 2018 held in Gwadar from _____to _______ ?
(A) 26th January to 27th January
(B) 27th January to 28th January
(C) 29th January to 30th January
(D) None of the above.

2. Who is the Secretary of the Election Commission of Pakistan?
(A) Sardar Muhammad Raza Khan 
(B) Babar Yaqoob Fateh Muhammad
(C) Usman Yousuf Mobeen
(D) None of the Above.

3.  Construction of Addis Ababa Mega Dam on the river Nile become a dispute between Sudan , ______________and ___________  ? 
(A) Egypt and Syria
(B) Egypt and Lebanon
(C) Egypt and Ethopia
(D) None of the Above..

4. Which German Auto Firms are being criticized and charged for testing Nitrogen Oxide effects on monkeys and human beings ?.
(A) BMW 
(B) Wolkswegen
(C) Daimler
(D) All of the above

5. Bruno Mars is a ________ who win the top prize in Grammy Awards on 29th January 2018?
(A) singer
(B) athlete
(C) cricketer
(D) None of the above.

6.  Gayee Dinon Ki Musafat is autobiography written by______.
(A) Allama Iqbal
(B) Sir Syed Ahmed Khan
(C) Shahid Hameed
(D) None of the above.

7. How Many Megawatts Electricity has been added to the national grid from all sources such as coal, solar etc since 2013?
(A) 5794 MW
(B) 6794 MW
(C) 8794 MW
(D) None of the Above.

8. Who is appointed as the Chairperson of Sindh Higher Education Commission?
(A) Dr Asim Hussain
(B) Dr Atta Ur Rehman
(C) Dr Adeeb Rizvi
(D) None of the above.

9. Which Cricket team of the World is at No.1 in ICC T20 ranking   ?
(A) India
(B) Pakistan
(C) Australia
(D) New Zealand..

10.  Which Batsman is at No. 1 position in ICC T 20 ranking ?
(A) Aaron Finch
(B) Virat Kohli
(C) Babar Azam
(D) None of the Above

 

Answers to  Current Affairs MCQs Quiz 29th January 2018

1. C
2. B
3. C
4. D
5. A
6. C
7. C
8. A
9. B
10.C


ShareThis

Leave A Comment