Current Affairs MCQs Quiz 4th March 2018 for the preparation of FPSC and other competitive exams

Current Affairs MCQs Quiz 4th March 2018 for the preparation of  FPSC , PPSC, SPSC, KPSC, BPSC and other competitive exams and interviews. Here are the today's important MCQs on International Affairs , Sports and Pakistan Affairs . This mcqs set will also help those candidates who are appearing in FPSC Patrol Officer test in the start of April 2018 . You can also download 4th March 2018 MCQs of current affairs in PDF Format.

1. Prime Minister of Pakistan visiting which country on two days visit from March 5th to 6th, 2018.
(A) Sri Lnaka
(B) Nepal
(C) Maldives
(D) None of the above.

2.  Name the newly elected Prime Minister of Nepal in March 2018 ?
(A) Khadgaprasad Sharma
(B) Bidya Devi Bhandari
(C) Pushpa Kamal Dahal
(D) None of the Above.

3. __________ Security Plan was finalized for PSL 2018 Play Offs  .
(A) 2 tier
(B) 3 tier
(C) 5 tier
(D) None of the Above..

4. Main purpose of gathering of Chinese People's Political Consultative Conference in Beijing great Hall of the people is ________ .
(A) to remove Xi Jinping from presidency after two consecutive terms
(B) to make Xi Jinping life time president of the People Republic of China
(C) to extend the current term of presidency of Xi Jinping for 2 years.
(D) None of the above

5. Total Number of European Union Workers in UK now are _____.
(A) 1 Million
(B) 2.3 Million
(C) 3.2 Million
(D) All of the above.

6. Total Number of European Union Members till date are _____.
(A) 26
(B) 27
(C) 28
(D) None of the above.

7. Euro is the official currency of how many European Countries ?
(A) 10
(B) 19
(C) 28
(D) None of the Above.

8. "We are Macidonia" is movement started by General Public to oppose the Government________.
(A) name deal with Greece
(B) to support the  government for changing name of the Macidonia
(C) Both A & B
(D) None of the above.

9. Since  1992, United States men's basketball team has won all the olympic Gold Medals but one , Name the team who beat them and when?
(A) 1998 Olympics Athens
(B) 2004 Olympics Athens
(C) 2006 Olympics Athens
(D) All of the Above.

10. Saudi Arabia to Host first time in the history ________ on 4th March 2018.
(A) Car Race for Women
(B) Marathon for Women
(C) Football Tournament for Women
(D) None of the Above

 

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 4th March 2018

1. B
2. A
3. C
4. B
5. B
6. C
7. B
8. A
9. B
10.B

ShareThis

Leave A Comment