Sports Current Affairs MCQs 2017 with Answers Set 4

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs on Sports for last six months. This MCQs test covers questions and answers about ICC Champions trophy , ICC Woman Cricket World Cup 2017,  Pakistan Super League, Fifa World Cup 2018 and Wimbledon Tennis Tournament held each year in United Kingdom. Questions related to sports are compulsory part of any exam. Sports questions may be asked in CSS and other competitive examinations.This MCQs set of current affairs will help you in preparation of  FPSC all one papers MCQs Test & CSS papers, National Testing Service (NTS) Exams  especially for Assistant Director Intelligence Bureau, OG-2 Officers announced by State Bank of Pakistan , BPSC exams of Assistant Director Local Government , Assistant S&GAD Department , Government of Balochistan, KPK Public Service Commission Jobs and Punjab Public Service Commission recently announced Educators Jobs . 

1. Where  the Next ICC Champion Trophy tournament will be held ?

(A) India 

(B) Australia

(C) Sri Lanka

(D) South Africa

2. Next ICC Champions Trophy Tournament will be held in  ____________ ?

(A) 2019

(B) 2020

(C) 2021

(D) 2022

3.  Current Champion of Pakistan Super League  is  __________ .

(A) Quetta Gladiators 

(B) Lahore Qalandars

(C) Peshawer Zalmi

(D)  Karachi Kings

4. New Team included in Pakistan Super League is ?

(A) Kashmir

(B) Gilgit Baltistan. 

(C) Multan Sultan

(D) Fata 

5.  Multan Sultan is owned by ?

(A) Schon Group 

(B) Qatar Lubricants

(C) Haier Pakistan

(D) 26

6. Highest Scorer in Pakistan Super League PSL is .

(A) Misbah ul Haq

(B) Shahid Khan Afridi

(C) Sarfraz Ahmed 

(D) Ahmed Shahzad

7.  Highest Wicket Taker in Pakistan Super League Tournament is 

(A) Wahab Riaz 

(B) Mohammad Sami

(C) Saeed Ajmal 

(D) Steven Finn

 

8. FIFA World Cup 2018 is going to be held in which Country?

(A) Qatar

(B) Brazil

(C) Argentina

(D)Russia.

9. Total Teams Participating in Football Fifa World Cup  2018 are?

(A) 32

(B) 42

(C) 45

(D) 46.

10. Wimbledon Tennis Tournament held each year in June and July in which country ?

(A)  Australia

(B) United Kingdom

(B) United States of America

(D) None of These

11. In Wimbledon Tennis Tournament 2017 who was the winner of Men's Single Match ?

(A) Roger Federer 

(B) Marcelo

(C) Melo 

(D) None of These

12. In Wimbledon Tennis Tournament 2017 who was the winner of Women's Single Match ?

(A) Garbina Muguruza

(B) Ekaterina 

(C) Elena 

(D) None of These

13. Roger Federer who win the Men's Single Wimbledon Tournament belong to which country.

(A) Spain

(B) Switzerland

(C) Poland

(D) United Kingdom

14. Garbina Muguruza winner of of Women's Single Match in Wimbledon Tennis Tournament belong to which country?

(A) Switzerland

(B) United States of America

(C) Israel

(D) Spain

15. Who is Current President of Pakistan Hockey Federation ?

(A) Bri. (R) Khalid S. Khokar

(B) Akhtar Rasool

(C) Qasim Zia

(D) Tariq Kirmani

16. Who is the Captain of Pakistani Woman Cricket Team?

(A) Bismah Mahroof 

(B) Javeria Khan

(C) Sidra Ameen

(D) Sana Mir

17. ICC  Women's Cricket World Cup 2017 held in which country ?

(A)  India 

(B) Australia

(C) England

(D) South Africa

18. Who is the winner of Women's Cricket World Cup 2017?

(A) India 

(B) England

(C) West Indies

(D) South Africa

19. Which teams played the final of Woman Cricket World Cup 2017. England and __________?

(A) South Africa

(B) West Indies 

(C) Australia

(D) India

20. Total Teams Participated in Woman Cricket World Cup 2017_________?

(A) 5

(B) 6

(C) 7

(D) 8

21. Players of the series in Woman Cricket World Cup 2017 was ?

(A) Tammy Beaumont  (England ) 

(B) Smriti Mandhana 

(C) Fran Wilson

(D) Deepti Sharma

 

Answers to MCQs of Current Affairs Set 4

1. A

2. C

3. C

4. C

5. A

6. D

7. A

8. D

9. A

10. B

11. A

12. A

13. B

14. D

15. A

16. D

17. C

18. B

19. D

20. D

21. A


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment