Current Affairs MCQs 1st December 2017

Current Affairs MCQs Quiz 1st December 2017 for the preparation of civil service & competitive exams and interviews. Here are the today's important MCQs. Download daily updated Current Affairs MCQs Quiz which includes international affairs, World Affairs, Pakistan Affairs, , sports events including FIFA World Cup 2018 for the month of December in PDF format.

1. Name the Cyclone hit Coastal Areas of India and Sri Lanka on 1st December 2017 ?
(A) Ockhi
(B) Irma
(C) Harvey
(D) None of the above.

2. 1st December of each year  is a International Day of _______.
(A) Hepatitis Day
(B) Malaria Day
(C) Aids Day
(D) None of the Above.

3.  Name the Ex Egyptian President and Premier deported from UAE ? 
(A) Abdul Hamid
(B) Ahmed Shafique
(C) Muhammad Mursi
(D) None of the Above..

4. How many teams are participating in FIFA World Cup 2018 to be played in Russia in June 2018 ?.
(A) 30
(B) 31
(C) 32
(D) None of the above

5. Who is the UFC Women's Flyweight Champion?
(A) Nicco Mantano
(B) Rose Nimajunas
(C) Cris Cybrog
(D) None of the above.

6.  PCO stands for in context of Judiciary.
(A) Public Call Office
(B) Provisional Constitutional Order
(C) Professional Congress Organizer
(D) None of the above.

7. Name the political Party of Dr. Tahir ul Qadri?
(A) Awami Tehreek
(B) Pakistan Awami Tehreek 
(C) Tehreek e Pakistan
(D) None of the Above.

8. Who is the President of Tehreek-e-Labaik Ya Rasool Allah political party ?
(A) Khadim Hussain Rizvi
(B) Dr Tahir ul Qadri
(C) Pir Hameed uddin Sialvi
(D) None of the above.

9. Orange Line of Lahore also known as______  ?
(A) Green Line
(B) Silver Line
(C) Lahore Metro
(D) None of the Above..

10. Who is the chairman of NEPRA ?
(A) Saif Ullah Chattah
(B) Himayat Ullah Khan
(C) Syed Masood ul Hassan Naqvi
(D) Brig (R) Tariq Saddozai

 

Answers to  Current Affairs MCQs 30th November 2017

1. A
2. C
3. B
4. C
5. A
6. B
7. B
8. A
9. C
10.D


Leave A Comment