Current Affairs MCQs for the Month of December 2017 Question with Answers for CSS and AD IB FPSC

Current Affairs MCQs Quiz for the month of December 2017 for the preparation of CSS, PCS , PMS civil service & competitive exams and interviews. Here are the December 2017 important Current Affairs  MCQs. Download daily updated Current Affairs MCQs Quiz which includes international affairs especially UN General Assembly Voting over the issue of relocating US embassy from Tel Aviv to Jerusalem  and declaring Jerusalem as capital of Israel for the month of December in PDF format.

1. In UN General Assembly Voting on decision of Donlad Trump of making US Embassy in Jerusalem how many countries opposed this decision of trump ?
(A) 118
(B) 128
(C) 138
(D) None of the above.

2. How many countries voted in favor in UN General Assembly on Donald Trump decision of relocating US embassy in Jerusalem?
(A) 9
(B) 19
(C) 29
(D) None of the Above.

3.  How many countries were absent from UN General Assembly at the time of voting on decision of Donald Trump over US Embassy in Jerusalem ? 
(A) 15
(B) 25
(C) 35
(D) 45.

4. Among the following countries which country has given vote in favor of Donald Trump decision in UN General Assembly over issue of US embassy in Jerusalem?.
(A) Marshal Islanad
(B) Israel
(C) Palau 
(D) All of the above

5. India has given vote in favor or against President Donal Trump on voting in General Assembly over issue of US Embassy in Jerusalem?
(A) Favoured Donald Trump
(B) opposed Donald Trump decision
(C) Both A & B
(D) None of the above.

6.  Voting in UN General Assembly on  US President decision of making Jerusalem as capital of Israel and shifting its embassy .
(A) 11 December 2017
(B) 21 December 2017
(C) 31 December 2017
(D) None of the above.

7. Who is the Prime Minister of New Zealand?
(A) Annette King
(B) Nikki Kaye 
(C) Jacinda Ardren
(D) None of the Above.

8. Who is the Indian High Commissioner to Pakistan ?
(A) Gautam Bambawale
(B) Ajay Bisaria
(C) Sharat Sabharwal
(D) None of the above.

9. Who is the President of Indian National Congress  ?
(A) Sonia Gandhi
(B) Rajiv Gandhi
(C) Rahul Gandhi
(D) None of the Above..

10. Stoltenberg will remain as NATO Chief until_____ ?
(A) September 2018
(B) September 2019
(C) September 2020
(D) September 2021

 

Answers to  Current Affairs MCQs 30th November 2017

1. B
2. A
3. C
4. D
5. B
6. B
7. C
8. B
9. C
10.C


Leave A Comment