Current Affairs MCQs Quiz 2nd March 2018 for Patrol Officer FPSC test preparation

Current Affairs MCQs Quiz 2nd March 2018 for the preparation of Patrol Officer NH & MP 2018 Exam of FPSC, competitive exams and interviews. Here are the today's important MCQs on World Affairs , Indian Affairs, Sports and Pakistan Affairs especially the information regarding senate elections in Pakistan . You can also download 2nd March 2018 MCQs of current affairs in PDF Format.

1. Senate Upper House of Pakistan comprises how many total seats?
(A) 100
(B) 102
(C) 103
(D) 104.

2. Each Province of Pakistan has share of how many seats in Senate ?
(A) 20
(B) 21
(C) 22
(D) 23.

3. FATA and Tribal Areas of Pakistan has how many seats in Senate ?
(A) 6
(B) 7
(C) 8
(D) None of the Above..

4. Federal Capital Islamabad Territory has how many total seats in Senate ?
(A) 2
(B) 4
(C) 104
(D) None of the above

5. How many votes are required to elect a senator in Balochistan Assembly?
(A) 8
(B) 9
(C) 10
(D) All of the above.

6. How many are votes required to elect a senator in Provincial Assembly Punjab?
(A) 51
(B) 52
(C) 53
(D) None of the above.

7.Delta Airline is the airline of which country?
(A) United States
(B) United Kingdom
(C) Canada
(D) None of the Above.

8. According to the new research there are now total how many types of diabetes ?
(A) 2
(B) 3
(C) 5
(D) None of the above.

9. Burkino Faso Land locked country situated in ________.
(A) West Africa
(B) South Africa
(C) Norht Africa
(D) All of the Above.

10. Ouagadougou is the capital city of which country?
(A) Uganda
(B) South Africa
(C) Burkino Faso
(D) None of the Above

11. Burkino Faso got independence from which country in 1960?
(A) France
(B) UK
(C) Canada
(D) None of the Above.

12. Which country's Prime Minister and his wife questioned over corruption charges of Bezeq Telecommunications company?
(A) Israel
(B) France
(C) Iran
(D) None of the Above..

13. In Provincial Assembly Sindh how many votes are required to elect a senator?
(A) 12
(B) 24
(C) 36
(D) None of the Above..

14. In Provincial Assembly KPK how many votes are required to elect a senator?
(A) 6
(B) 12
(C) 18
(D) None of the above

15.Which Islamic country has refused to grant GSP + status to Pakistan ?
(A) Iran
(B) Saudi Arabia
(C) Turkey
(D) None of the above.

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 2nd March 2018

1. D
2. D
3. C
4. B
5. B
6. C
7. A
8. C
9. A
10.C
11. A
12. A
13. B
14. C
15. C


Leave A Comment